Hoppa till huvudinnehåll Sök Logga in Bli medlem

Digitala psykologer

Välkommen till nationella föreningen för Digitala psykologer! Vi är föreningen för dig som använder och integrerar digital teknik i din arbetsvardag.

Vi bildades 2018 som ett nätverk och blev 2023 upptagna som en nationell förening. I dagsläget är vi över 450 medlemmar och därmed en av de största föreningarna inom psykologförbundet. Föreningen har en styrelse som väljs in på årsmötet och driver även en Facebookgrupp med fokus på digital psykologi som har över 1700 medlemmar.

Sociala medier

Gå med i vår Facebook-grupp

Vad gör vi i föreningen?

  • Vi skapar ett sammanhang för de psykologer som i sin arbetsvardag arbetar med digital teknik.

  • Vi skapar en gruppering som kan lyfta frågor gällande digital psykologi, inom förbundet, till andra yrkesgrupper och till allmänheten.

  • Vi skapar ett sammanhang där de som är nyfikna och intresserade av hur digital teknik kan tillföra något i deras arbetsvardag kan inspireras, ta del av information och få tips om hjälpmedel.

  • Vi diskuterar etiska och professionsspecifika utmaningar som kan uppstå när digital teknik används inom ramarna för psykologrollen.

  • Vi stöttar psykologer i de frågeställningar som kan uppstå gällande exempelvis yrkesroll och egen utveckling, när digital teknik blir en allt större del av yrkesvardagen.

Våra prioriterade områden: 

  • Psykologer är med och leder Sveriges digitalisering av vården.

  • Vårdgivarna är de som skapar förutsättningar för bästa möjliga digitala vård vid psykisk ohälsa.

  • Digitalisering är en central fråga för psykologers professionsutveckling.

  • Psykologprogrammen ska säkra god digital kompetens hos framtida psykologer.

Medlemskap i Digitala psykologer

För att gå med i Digitala psykologer behöver du vara medlem i Psykologförbundet. Som medlem i förbundet kan du gå med i en nationell förening via Min sida. Medlemskapet är gratis.

Som medlem får du tillgång till regionala och nationella föreningsträffar, informationsutbyte genom digitala kanaler och kontakt med andra psykologer som arbetar digitalt, workshops och seminarier i aktuella ämnen med svenska och internationella psykologer, nyhetsbrev, samt informationsmaterial för spridning inom föreningen, förbundet och utanför förbundet. 

Sammankomster kan ske genom fysiska träffar eller på distans via exempelvis telefon, video eller chattgrupper.